Gratis offerte
  • Uitvoering binnen 7 werkdagen
  • Gratis offerte
  • Schoorsteenherstelling
  • Eigen hoogwerkers
  • Ervaren specialisten
Marco Service Kachelshop
Vogelnesten verwijderen

Vogelnest in schoorsteen

Vogelnesten verwijderen

Vogelnesten zijn de hoofdoorzaak van verstoppingen. Laat minstens eenmaal per jaar uw schoorsteenkanaal reinigen of tenminste controleren op verstoppingen; ze kunnen kwalijke gevolgen hebben. Wanneer een goede afzuiging wordt belemmerd, kan dit co-vergiftiging veroorzaken. Het nestmateriaal vergroot trouwens de kans op een schouwbrand (een nest van 1,5 of 2 meter dikte is geen uitzondering). Een vogelnest verwijderen doen we met een speciale nestfrees, tegen een vast tarief ongeacht de tijdsduur die daarmee is gemoeid.

Vervolgens reinigen we de schoorsteen en nemen alle afval mee.

We adviseren na verwijdering van het nest om een rooster of kap te laten plaatsen, zodat uw schouw niet opnieuw als nestplaats kan fungeren. Herfst en winter zijn de beste perioden om oude nesten te verwijderen en de rookgaten af te sluiten tegen (hoofdzakelijk) kauwen. Een kauw in de schouw is en blijft een ongewenste gast.

Voorbeelden

Klik op de foto's om te vergroten
a_Vogelnest hoog in de schoorsteen a_Gebruik spinhoogwerker om het nest te bereiken a_Verwijderen van het vogelnest a_Verwijderen vogelnest met gebruik van hoogwerker Plaatsen van schoorsteenrooster tegen het nestelen a_Restanten van het vogelnest c_Nest verwijderen via roetschuif c_Nest deels verwijderd en deels nog in rookkanaal c_Uiteindelijke opbrengst nestmateriaal b_Gat in schouw gekapt voor verwijdering vogelnest b_Gat gedicht en inox rooster op schouw geplaatst

Deel deze pagina


Op zoek naar een nieuwe kachel? Bekijk de scherpe aanbiedingen; klik op 'bezoek onze kachelwinkel'!